Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
3 ek. darált dió

Krém:

10 dkg étcsoki
3,5 dl tej
1 ek. rum
30 dkg margarin
15-20 dkg porcukor

Díszíteni:

10 dkg étcsoki
1 ek. étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, és háromfelé vágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és még forrón beletördeljük a csokit, elolvasztjuk benne és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a rumot és a kakaóport. Robotgéppel jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tortalapokat, és körbe is kenjük vele a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, kicsit kevergetjük, hogy ne legyen nagyon meleg és a torta tetejére csorgatjuk. Gyorsan elsimítjuk, mert a hideg tortán gyorsan dermed, visszarakjuk a hűtőbe. A marcipánt kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. Kidíszítjük vele a tortát.
Karácsonyi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!