Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Focirajongók tortája

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

2 darab tojás (közepes méretű)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

A díszítéshez:

zöld ételszínezék
Dr. Oetker dekorok
gumimacik
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Focirajongók tortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)

Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.

Sütés: kb. 40 - 45 perc

Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.

A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.
A Focirajongók tortája sütemény nemcsak gumimacikkal, de pillecukorral, mályvacukorral is díszíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!