Karácsonyi marcipános tiramisu torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Karácsonyi marcipános tiramisu torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?