Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi marcipános tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krémhez:

3 tojás
3 dl tejszín
15 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
fél dl rum
3 ek instant kávé

Díszítéshez:

ételfesték (ízlés szerint, bármilyen szín)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk, amit kihűlés után 2 vagy 3 darabba vágunk.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.

Tálalás

Kb. 16 szelet lesz

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Kicsit aprólékos a díszítés miatt, de bármilyen más alkalomra is megfelel, és csak a fantázia szabhat határt a dísznek :)
Karácsonyi marcipános tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!