Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg darált keksz
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés tej
rumaroma
4 ek. sárgabaracklekvár

Krém:

20 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
3 ek. cukor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához összekeverem a darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a kakaóport, kevés tejet, rumaromát és a lekvárt.
Hűtőbe tesszük.
A krémhez kevés tejet felmelegítek, s hozzáadom a maradék tejjel kikevert pudingport, illetve a cukrot és a kókuszreszeléket.
Felfőzöm, s hagyom kihűlni.
Porcukorral a margarint habosra keverem, a hideg krémhez keverem.
A tésztát két részre osztom, illetve egy keveset félreteszek.
A tortaforma aljára helyezem az első lapot, erre kerül a krém fele, majd a második lap, végül a maradék krém.
A félretett tésztából kis kókuszgolyókat formálok, s ezzel díszítem a tortát.

Alternatív elkészítés

Minimum egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek!
Kókuszgolyó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!