Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (ø 28-30 cm):

kevés zsiradék

Tésztához:

180 g búzaliszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája
150 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:

400 g Mascarpone krémsajt
200 g habtejszín
100 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Díszítéshez:

1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12 perc

A sütőlemezt rácsra tesszük.

Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.

Sütési idő: kb. 34-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.

Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sajttorta süteményt félkeményre felvert vaníliás tejszínnel koronázva is tálalhatjuk.
Az Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel is készíthető édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!