Kókuszgolyó torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Hagyományos piskótát sütünk. 4 tojást szétválasztunk, kemény habbá felverjük a fehérjét, majd a sárgáját. Egy tálba összerakjuk a masszát. 5 evőkanál lisztet és a 2 késhegynyi sütőport átszitálva tegyük a tálba, így omlósabb tésztát kapunk, majd a 4 evőkanál cukrot,1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál zsírszegény kakaóport. A legvégén beletesszük a felvert tojásokat először a fehérjét majd a tetejére a sárgáját. Óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze a hab. Gyümölcstorta kilisztezett, kiolajozott tepsijébe tesszük, de simába is lehet, 25 perc alatt készre sütjük.
0,5 liter tejet felfőzünk az 1 csomag vaníliás pudinggal. Ízlés szerint tehetünk hozzá cukrot. Hagyjuk hűlni. Krémes állag eléréséhez én mixer segítségével habosra verem, amíg kihűl. A készre sült tészta tetejére rákenjük a pudingot, majd körbe rakosgatjuk a kókuszgolyókat.2-3 órát hűtőbe hűtjük. Jó étvágyat hozzá.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kókuszgolyó torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Hagyományos piskótát sütünk. 4 tojást szétválasztunk, kemény habbá felverjük a fehérjét, majd a sárgáját. Egy tálba összerakjuk a masszát. 5 evőkanál lisztet és a 2 késhegynyi sütőport átszitálva tegyük a tálba, így omlósabb tésztát kapunk, majd a 4 evőkanál cukrot,1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál zsírszegény kakaóport. A legvégén beletesszük a felvert tojásokat először a fehérjét majd a tetejére a sárgáját. Óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze a hab. Gyümölcstorta kilisztezett, kiolajozott tepsijébe tesszük, de simába is lehet, 25 perc alatt készre sütjük.
0,5 liter tejet felfőzünk az 1 csomag vaníliás pudinggal. Ízlés szerint tehetünk hozzá cukrot. Hagyjuk hűlni. Krémes állag eléréséhez én mixer segítségével habosra verem, amíg kihűl. A készre sült tészta tetejére rákenjük a pudingot, majd körbe rakosgatjuk a kókuszgolyókat.2-3 órát hűtőbe hűtjük. Jó étvágyat hozzá.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?