Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi linzertorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
csipetnyi só

Ezenkívül:

200 g málnalekvár

Díszítéshez:

ostyavirág
kevés pisztácia (apróra vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 32-36 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.

A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta kreatívan díszíthető tavaszváró finomság ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!