
Tavaszi linzertorta



Hozzávalók
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
csipetnyi só
Ezenkívül:
200 g málnalekvár
Díszítéshez:
ostyavirág
Dr. Oetker Dekor Toll
kevés pisztácia (apróra vágva)
Elkészítés
Előkészítés:
A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.

Kedvencnek jelölöm

Tavaszi linzertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipetnyi só
Ezenkívül:
200 g málnalekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?