Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondantos szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Krém:

1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding csokoládéízű
1,5 dl víz
4 dl habtejszín

Díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd végül a fehérjehabot. Egy nagyobb szív alakú formában megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, amelyhez a pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Kívül is megkenjük vékonyan a krémmel. Ha jól lehűtöttük, beburkoljuk a fondant-tal. Majd feldíszítjük különböző méretű szívekkel, amit fondant-ból szúrunk ki. Én tojásfehérjével kenem meg nagyon vékonyan, mielőtt felrakom.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Én általában másnap szoktam burkolni! Könnyebb vele dolgozni, ha teljesen megdermedt.
Fondantos szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!