
Meggyes-tejszínes torta



Hozzávalók
Piskótához:
4 darab tojás (közepes méretű)
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
80 g búzaliszt
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Meggyes Töltelékhez:
1 üveg meggy (lecsöpögtetve, 350 g)
20 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Tejszínes krémhez:
400 g hideg tejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix (2x20g)
250 g mascarpone sajt
100 g porcukor
Díszítéshez:
50 g csokoládélap
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (22 cm Ø) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Kedvencnek jelölöm

Meggyes-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 8-12 szelet elkészítéséhez
Piskótához:
4 darab tojás (közepes méretű)
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
80 g búzaliszt
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tejszínes krémhez:
400 g hideg tejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix (2x20g)
250 g mascarpone sajt
100 g porcukor
Díszítéshez:
50 g csokoládélap
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (22 cm Ø) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?