Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pavlovatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pavlovatorta

4 tojásfehérje
1 csipet só
250 g cukor
2 tk. kukoricakeményítő
1 tk. fehér borecet
1 tk. vanília kivonat

A tálaláshoz:

300 ml tejszín habbá verve
300 g friss gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, amire egy 20-23 cm-es kört rajzoltunk.

Elkészítés

Verjük fel a fehérjéket a sóval kemény habbá. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cukrot három részletben. Szórjuk rá a keményítőt, az ecetet és a vaníliát, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele őket egy spatulával. Simítsuk a masszát a tepsire kör alakban. Tegyük be a sütőbe és azonnal tekerjük le a hőmérsékletet 150°C-ra. Süssük 75 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk abban kihűlni a tortát.
Helyezzük egy nagy tálra és simítsuk rá a tejszínhabot, rakjuk rá a gyümölcsöt és tálaljuk.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.
Pavlovatorta Pavlovatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!