Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2,5 dl cukor
4 darab tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt répa
5 dl liszt
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj

Krém:

7 dl tej
2 cs. banános pudingpor
ízlés szerint cukor
2 dl habtejszin
2 db érett banán

Díszítéshez:

4 dl habtejszin
ételszinezék
habzsák, csillagcső
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tavaly nyert nyulas formámat, kivajaztam, liszteztem.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a formába öntöttem és tűpróbáig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!