Narancsos csokis Pavlova torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
Elkészítés
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
Narancsos csokis Pavlova torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 22 cm-es kört rajzolunk, megkenjük olajjal.
Elkészítés
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm kört, amit megkenünk az olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon. A tejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltünk a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk kockára vágott naranccsal, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, narancs, hab és a tetejét egész narancs gerezdekkel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?