Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Elkészítés
Elkészítés
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?