Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sacher torta

15 dkg vaj
12 +18 dkg étcsokoládé
11 dkg porcukor
Fél vaníliarúd
5 tojás
12 dkg őrölt mandula
Csipet só
5 dkg liszt
20 dkg sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darabokra tördelt 12 dkg étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. 10 dkg vajat keverjünk habosra kb. 4 dkg porcukorral. A vaníliarúd belsejét 5 tojássárgájával egyenként keverjük a vajkrémhez. Dolgozzuk bele a langyos csokoládét és a mandulát is. Verjünk fel 4 tojásfehérjét egy csipet sóval, majd tegyük hozzá a maradék porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg megkeményedik. Keverjük a masszához, majd szitáljuk rá a lisztet, és finoman keverjük el. Végül öntsük a tésztát vajjal kikent, belisztezett 22 cm-es tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. 5 perc múlva csökkentsük a hőfokot 150 fokra, és így süssük kb. 20 percig. Ha kihűlt a tészta, vágjuk két egyforma vastagságú lapra: a lekvár felét egyenletesen kenjük az alsóra. Tegyük rá a záró lapot, a maradék ízt pedig kenjük a tetejére, valamint az oldalára. Amikor a lekvármáz megszikkadt, olvasszuk fel a 18 dkg étcsokoládét a maradék 5 dkg vajjal, és vonjuk be vele a tortát. Mielőtt megdermedne a csoki, nyitott ajtó mellett tegyük langyos sütőbe, így sima és fényes lesz a bevonata.
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!