Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

170 g búzaliszt
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
170 g Rama
4 darab tojás (közepes méretű)
170 g porcukor
1 csipet só

Krémhez:

50 ml citromlé
1 evőkanál rum
1 kg túró
180 g porcukor
250 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

525 g mandarin (konzerv)
2 evőkanál citromlé
némi víz
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a rumot, és a zselét felmelegítjük. A túrót, porcukrot, vanillincukrot, citromhéjat összekeverjük, és a zselatinhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandarin levét lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A tortát a gyümölccsel díszítjük. A mandarin és a citrom levét összekeverjük, vízzel 250 ml-nyire felengedjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint cukor és a citromos- mandarinlé hozzáadásával elkészítjük. A tortazselét ecset segítségével a mandarinok tetején elosztjuk. A tortát egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tipp:

Elkészíthetjük kb. 400 g-nyi tisztított friss mandarinnal is, ebben az esetben egy megtisztított mandarinnak kifacsarjuk a levét és ezt tesszük a tortazseléhez.
A Mandarinos túrótorta kifejezetten dekoratív sütemény, mellyel jeles napokon, családi iskolai ünnepeken kedveskedhetünk vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!