Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
csipet só
6 csapott evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt

Krém:

0,5 l hulala
0,5 kg túró
cukor és Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
kb. 4-5 cikk narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótát legjobb, ha előző nap kisütöm, úgy könnyebb 3 részre vágni.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.

Tálalás

12 szelet, díszíteni akár narancshéjjal is lehet.

Tárolás

Hűtőben tárolni.

Alternatív elkészítés

Színes cukorkákkal is lehet díszíteni. Mindenki saját fantáziája szerint készítse el. Egyszerű és finom torta.
Narancsos túrótorta Narancsos túrótorta Narancsos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!