Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta, tejszín felhők alatt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. víz
7 ek. cukor

Krém:

1 kg túró
1 citrom héja, leve
ízlés szerint porcukor
5 dkg mazsola
2,5-3 dl felvert habtejszín (Hulala)

Díszítés:

4 csomag csokis ostya roló
5 dl hullala
10 dkg olvasztott csokoládé
5 dkg vaj
kb. 2-3 cm széles szalag
esetleg 2 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

22'-es torta karikát kipapírozunk, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd beletesszük a lisztet, sütőport, vizet, és még jobban eldolgozzuk. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük. A masszát kétfelé vesszük és kétszerre megsütjük a formában, így két piskóta lapnak kell lennie. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés

A túrót szitán áttörjük, hozzáadunk annyi porcukrot, ami a szánk íze szerint jár. Belereszeljük a citrom héját majd belefacsarjuk a levét is. A mazsolát kb. 10 perces forró vízben való áztatás után jól kinyomkodjuk és azt is hozzákeverjük a túróhoz. A felvert tejszínt kanalanként adagolva hozzátesszük (lazítjuk) a túrót. Ne legyen folyós, de kemény sem, egy laza, jól kenhető krémet készítsünk. A két piskóta lapot egyenként vágjuk ketté, így négy lapot kapunk (ettől lesz szép magas a torta) Betöltjük a krémet, lap, túró, lap, túró stb. Hagyjunk a túróból egy keveset a torta oldalára is, hogy legyen mibe megkapaszkodnia az ostya rudaknak, szépen simítsuk el az oldalán. Hideg helyre tesszük, hagyjuk megdermedni, összeállni. Kb. két óra múlva alaposan felverjük a hulalát (én szoktam beletenni a fél literbe 2 csomag habfixálót, hogy minél keményebb legyen,cukrot nem kell, mert a hulala már cukrozott. Elővesszük a tortát, és szépen sorban, óvatosan felrakosgatjuk az ostyákat,ha körbe értünk, a szalaggal átkötjük az egész tortát. A rudakat teljes hosszúságukban hagytuk ezért a tortánkon van egy jó kis mélyedés, ide halmozzuk kanállal a tejszín felhőket. Tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel vízgőz felett a vajat és a csokoládét, majd a hideg felhőre a folyós, de nem forró csokival készítsünk csíkokat,köröket, bármit. A csoki csillagokat úgy készítettem, hogy szilikonos sütőpapírra öntöttem a csokit, formáztam, hagytam kihűlni, majd óvatosan lehúztam a papírról.
Túrótorta, tejszín felhők alatt Túrótorta, tejszín felhők alatt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
100 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!