Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túró torta

80 dkg bármilyen gyümölcs
1-2 dl tej
0,5 kg tehéntúró
babapiskóta
15 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja és leve
0,5 liter tejszín
1 csomag zselés cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd jól összekeverjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beletesszük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4. A kikevert túróba belekeverjük a felvert habot.
5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk gyümölccsel, újra babapiskóta és végén a krém.
6. Másnapig betesszük a hűtőbe.
7. Majd kivesszük a tortaformából, tetejét kidíszítjük, oldalához lekvárral odaragasztjuk a piskótát, majd szalaggal átkötjük.
Túró torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!