Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

3 db tojás
12 dkg cukor
0,4 dl langyos víz
10 dkg liszt

Töltelékhez:

2 dl tej
15 dkg cukor
3 db tojássárga
50 dkg túró
1 dl víz
4 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótalaphoz a tojássárgákat keverjük ki 8 dkg cukorral és a vízzel. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Közben a tojásfehérjéket 4 dkg cukorral verjük habbá. És lazán keverjük bele a lisztes keverékbe. Süssünk egy vékony lapot egy 26 cm-es tortakarikában. Majd vágjuk ki a karikából a lapot ha kihűlt.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Csíkos túrótorta Csíkos túrótorta Csíkos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!