
3 lapos csíkos szelet


Hozzávalók
Mákos laphoz:
Diós laphoz:
Kakaós laphoz:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
főzés: 10 perc
sütés: 36 perc
.
Elkészítés
Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek. tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokit reszelünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm
Tálalás


3 lapos csíkos szelet
Hozzávalók
Mákos laphoz:
Diós laphoz:
Kakaós laphoz:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
főzés: 10 perc
sütés: 36 perc
.
Elkészítés
Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek. tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokit reszelünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?