Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

3 lapos csíkos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos laphoz:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. darált mák

Diós laphoz:

ugyanezek a hozzávalók
csak mák helyett 5 ek. darált dió

Kakaós laphoz:

ugyanezek a hozzávalók
csak di ó helyett 5 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 ek. tej

Krém:

fél l tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Tetejére:

csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

előkészület: 30 perc
főzés: 10 perc
sütés: 36 perc
.

Elkészítés

Elkészítés:
Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek. tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokit reszelünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm

Tálalás

8 főre
3 lapos csíkos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!