Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

3 lapos csíkos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos laphoz:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. darált mák

Diós laphoz:

ugyanezek a hozzávalók
csak mák helyett 5 ek. darált dió

Kakaós laphoz:

ugyanezek a hozzávalók
csak di ó helyett 5 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 ek. tej

Krém:

fél l tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Tetejére:

csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

előkészület: 30 perc
főzés: 10 perc
sütés: 36 perc
.

Elkészítés

Elkészítés:
Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek. tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokit reszelünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm

Tálalás

8 főre
3 lapos csíkos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!