Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A legfinomabb Karácsonyi Bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A legfinomabb Karácsonyi Bejgli

55 dkg finomliszt
25 dkg vaj
3 tojássárgája
1,5dl tej
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
pici só
0,5 dl rum

Máktöltelékhez:

12 dkg cukor
20 dkg darált mák
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja

Diótöltelékhez:

12 dkg cukor
20 dkg darált dió
1dl tej
5 dkg mazsola
2 evőkanál sűrű baracklekvár
1 narancs reszelt héja
3 dkg reszelt csokoládé
0,5 dl rum
a tészta megkenéséhez 2 egész tojás.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a sütés előtti este a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a tojássárgájával, a langyos tejben pici cukorral megfuttatott élesztővel, a rumban feloldott cukorral meg csipetnyi sóval összedolgozzuk. Másnapig hűtőbe tesszük. A máktöltelékhez a cukorral elkevert darált mákot, a tejjel leforrázzuk, mazsolát, mézet, reszelt citrom héját belekeverjük. Diótöltelékhez a cukorral elkevert darált diót is leforrázzuk a tejjel. Hozzáadjuk a mazsolát, lekvárt, reszelt narancshéjat, reszelt csokoládét és a rumot. A kétféle tölteléket is jól lehűtjük. Másnap a tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként 3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Kettőt mák, kettőt diótöltelékkel megkenünk, összetekerjük, a tetejüket simára kevert tojással megkenjük, és körülbelül 1órát pihentetjük. Ezután ismét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ha idő előtt túlságosan pirulni kezdene, fóliával letakarjuk.
A legfinomabb Karácsonyi  Bejgli A legfinomabb Karácsonyi  Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!