
A legjobb csiga


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Miután jól megkelt, kinyújtjuk és megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rátesszük a felkockázott sonkát, a kockára vágott hagymát és a sajtot meg a kukoricát.
A tésztát érdemes 3 felé osztani, és külön kinyújtani, mert feltekerés után így szebbek lesznek.
Tehát a megtöltött tésztákat feltekerjük és háromszögeket vágunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, kicsit lelapítjuk (mivel magasodni fog és nem jó, ha eldől sütés közben) Sütés előtt megkenjük 1 fél pohár tejföllel és egy egész tojás keverékével. A legvégén (sütés előtt) sajttal megszórjuk. 180 fokon kb. 50 percig sütjük.


A legjobb csiga
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Miután jól megkelt, kinyújtjuk és megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rátesszük a felkockázott sonkát, a kockára vágott hagymát és a sajtot meg a kukoricát.
A tésztát érdemes 3 felé osztani, és külön kinyújtani, mert feltekerés után így szebbek lesznek.
Tehát a megtöltött tésztákat feltekerjük és háromszögeket vágunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, kicsit lelapítjuk (mivel magasodni fog és nem jó, ha eldől sütés közben) Sütés előtt megkenjük 1 fél pohár tejföllel és egy egész tojás keverékével. A legvégén (sütés előtt) sajttal megszórjuk. 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?