Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A legjobb csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
0,5 l tej
50 g élesztő
1 kanál só
2 dl olaj
1 tojás

Töltelék:

1 doboz csemege kukorica
1 pohár tejföl (nagy)
30 dkg sajt
30 dkg sonka
2 fej lila hagyma
2 fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval jól kikeverem. Egy jól kezelhető tésztát kell kapnunk, amit 1 órán át kelesztünk.
Miután jól megkelt, kinyújtjuk és megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rátesszük a felkockázott sonkát, a kockára vágott hagymát és a sajtot meg a kukoricát.
A tésztát érdemes 3 felé osztani, és külön kinyújtani, mert feltekerés után így szebbek lesznek.
Tehát a megtöltött tésztákat feltekerjük és háromszögeket vágunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, kicsit lelapítjuk (mivel magasodni fog és nem jó, ha eldől sütés közben) Sütés előtt megkenjük 1 fél pohár tejföllel és egy egész tojás keverékével. A legvégén (sütés előtt) sajttal megszórjuk. 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
A legjobb csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!