Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás deszertszív

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás deszertszív

30 dkg piskóta maradék
1/2 csésze feketekávé
1/2 dl rum
5 dkg margarin

Krém:

25 dkg Mascarpone krémsajt
5 ek. áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve,vagy készen)
15 dkg margarin
1 tojássárgája
10 dkg porcukor

A tetejére:

10 dkg porcukor
1 ek. citromlé
1 tk. málnapiros folyékony színező
1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szívalakú forma kell, aminek az alját Zsírpapírral kibélelünk.

Elkészítés

A piskótához a kávét, rumot, vajat, aromát hozzátesszük, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen. A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, tojássárgájával, habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. Plusz órát a hűtőbe tartjuk, majd a mázat elkészítjük. A tortából kifordítjuk, a sütit, majd egy másik tál segítségével, ráborítjuk, és vissza már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.

Tálalás

24 cm-es forma.

Alternatív elkészítés

Az áfonyát 3 ek. barna cukorral, és 2 ek. vörösborral feltettem főzni, majd dobtam hozzá fahéjat, és 1 ek. citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 ek. étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát.15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és kevertem a krémsajthoz. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.
Áfonyás deszertszív Áfonyás deszertszív Áfonyás deszertszív

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!