Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás-kökénylekváros kevert süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
11 ek. cukor
11 ek. olaj
15 ek. liszt
1 tk. szódabikarbóna
2,5 dl tej

Krémhez:

3 dl tej
2 ek. búzadara
7 dkg margarin
7 dkg porcukor

Továbbá:

kökénylekvár ( kb 4-5 ek )
áfonyaszemek ( kb 20 db )
kis kocka csoki reszelve a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először elkészítjük a kavart tésztát: a tojást a cukorral, az olajjal kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a szódabikarbónát. Fokozatosan adagolva öntjük bele a tejet.
Előmelegített sütőben, egy nagyobb, kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt, hosszában kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a búzadarát. Amíg hűl, a margarint kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral.
A két krémet összekavarjuk és a felét az egyik tésztacsíkra kenjük.
A krémre kanalazzuk a lekvárt, majd ráfektetjük a másik tésztát.
A maradék krémmel lekenjük a tetejét.
Az áfonyaszemeket megmossuk és a sütit feldíszítjük vele, majd a csokit ráreszeljük.

Tálalás

Kb. 10 szelet

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Alternatív elkészítés

Kb. egy órára hűtőbe tesszük. (Még jobb előző nap elkészíteni.)
Áfonyás-kökénylekváros kevert süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!