sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás tekercs

50 g darált mandula
100 g mandulapehely
4 db tojás
175 g kristálycukor+ a konyharuhára
1 csipet só
1 tasak mandulaízű pudingpor
100 g marcipánmassza
200 g félzsíros túró
200 g tejföl
250 g habtejszín
125 g vörösáfonya-lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darált mandulát és a mandulapelyhet külön-külön pirítsuk meg zsiradék hozzáadása nélkül. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot 100 g kristálycukorral és a sóval, majd egyenként dolgozzuk bele a tojássárgájákat. Végül forgassuk bele a puding- és a sütőporral elvegyített darált mandulát is. Simítsuk sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe, szórjuk meg a mandulapehellyel, és süssük kb. 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Borítsuk ki cukorral meghintett konyharuhára, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és a rövidebbik oldalánál fogva tekerjük fel.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.

Tálalás

16 szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!