Áfonyás tekercs
Hozzávalók
Áfonyás tekercs
50 g darált mandula
100 g mandulapehely
4 db tojás
175 g kristálycukor+ a konyharuhára
1 csipet só
1 tasak mandulaízű pudingpor
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
3 db Dr. Oetker Lapzselatin
100 g marcipánmassza
200 g félzsíros túró
200 g tejföl
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g habtejszín
125 g vörösáfonya-lekvár
Elkészítés
Elkészítés
A darált mandulát és a mandulapelyhet külön-külön pirítsuk meg zsiradék hozzáadása nélkül. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot 100 g kristálycukorral és a sóval, majd egyenként dolgozzuk bele a tojássárgájákat. Végül forgassuk bele a puding- és a sütőporral elvegyített darált mandulát is. Simítsuk sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe, szórjuk meg a mandulapehellyel, és süssük kb. 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Borítsuk ki cukorral meghintett konyharuhára, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és a rövidebbik oldalánál fogva tekerjük fel.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.
Tálalás
16 szelet
Kedvencnek jelölöm
Áfonyás tekercs
Hozzávalók
Áfonyás tekercs
50 g darált mandula
100 g mandulapehely
4 db tojás
175 g kristálycukor+ a konyharuhára
1 csipet só
1 tasak mandulaízű pudingpor
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g marcipánmassza
200 g félzsíros túró
200 g tejföl
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g habtejszín
125 g vörösáfonya-lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A darált mandulát és a mandulapelyhet külön-külön pirítsuk meg zsiradék hozzáadása nélkül. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot 100 g kristálycukorral és a sóval, majd egyenként dolgozzuk bele a tojássárgájákat. Végül forgassuk bele a puding- és a sütőporral elvegyített darált mandulát is. Simítsuk sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe, szórjuk meg a mandulapehellyel, és süssük kb. 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Borítsuk ki cukorral meghintett konyharuhára, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és a rövidebbik oldalánál fogva tekerjük fel.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.
Tálalás
16 szelet


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?