
Almás csavar


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.
A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.
A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval.
Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét.
Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk. A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc.
Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás


Almás csavar
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.
A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.
A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval.
Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét.
Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk. A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc.
Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?