Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás csavar

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
1 kk. só (csapott)
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek. cukor
1 tojás
10 dkg margarin

Töltelékhez:

5 nagyobb alma
3 púpos ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. darált török mogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

Tetejére:

1 tojás
1 tk. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.
A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.
A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval.
Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét.
Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk. A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc.
Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk. Nekem 14 db csavar lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Almás csavar

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!