Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás fahéjas kekszgolyó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás fahéjas kekszgolyó

35 dkg reszelt alma
1 dkg vaj
1-2 kávéskanál őrölt fahéj /ízlés szerint/
10 dkg gyümölcscukor
15 dkg darált keksz

hempergetéshez:

1 mokkáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

5-6 db kisebb almát megmosni, lehámozni a héját és lereszelni, ebből lett nekem 35 dkg, ehhez tettem a gyümölcscukrot, a fahéjat és az 1 dkg vajon megpároltam. Hűlni hagytam.
A mokkáskanál kakaót, és a fahéjat összekevertem.

Elkészítés

Kimértem a 15 dkg darált kekszet, és elkevertem a kakaóval, majd a kihűlt almával gyúrható anyagot készítettem. Diónyi golyókat téptem belőle és az összekevert fahéjas kakaóba hempergettem. Mivel sem tej sem cukor nincs benne a családomnak nagyon ízlett.

Tálalás

16 db lett belőle.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Diétázók, tejérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják. Természetesen elkészíthető cukorral is.
Almás fahéjas kekszgolyó Almás fahéjas kekszgolyó Almás fahéjas kekszgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!