
Almás-gesztenyés pite


Hozzávalók
Pite tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Az összeállt tésztát két részre szedjük.
Az egyiket kinyújtjuk, majd előmelegített sütőbe pár percre berakjuk.
Ha már látjuk, hogy elkezdett sülni, akkor kivesszük az almával elkevert gesztenyemasszát rápakoljuk.
Majd a tészta másik felét ráhelyezzük kinyújtva vagy rácsozva, ahogyan szeretnénk.
Villával több helyen koppanásig megszurkáljuk, hogy a hő egyenletesen át tudjon jutni a sütin, és mindenhol megsüljön.
180°-on kb. 40 perc alatt sül meg.
Ha szép aranybarna a teteje, akkor készen van.
Tálalás
Tárolás


Almás-gesztenyés pite
Hozzávalók
Pite tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az összeállt tésztát két részre szedjük.
Az egyiket kinyújtjuk, majd előmelegített sütőbe pár percre berakjuk.
Ha már látjuk, hogy elkezdett sülni, akkor kivesszük az almával elkevert gesztenyemasszát rápakoljuk.
Majd a tészta másik felét ráhelyezzük kinyújtva vagy rácsozva, ahogyan szeretnénk.
Villával több helyen koppanásig megszurkáljuk, hogy a hő egyenletesen át tudjon jutni a sütin, és mindenhol megsüljön.
180°-on kb. 40 perc alatt sül meg.
Ha szép aranybarna a teteje, akkor készen van.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?