
Almás gyümölcskenyér


Hozzávalók
Almás gyümölcskenyér
Tepsihez:
Elkészítés
Elkészítés
A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot.
A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk.
Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát.
Jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Nem tölti meg az egész formát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra raktam.
Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintjük és egy éles késsel szeleteljük.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Almás gyümölcskenyér
Hozzávalók
Almás gyümölcskenyér
Tepsihez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot.
A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk.
Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát.
Jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Nem tölti meg az egész formát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra raktam.
Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintjük és egy éles késsel szeleteljük.
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?