Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás kalács

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dkg margarin
3,5 dl tej
3 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
1 tojás

Az alma töltelékhez:

1 kg alma
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara

A kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük, míg kel elkészítjük az alma tölteléket. A meghámozott almák magházait eltávolítjuk, lereszeljük és lassú tűzön a cukorral, fahéjjal pároljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát. A kelt tésztát lisztezett munkafelületen 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd megtöltjük almával, és a 3 rudat összefonjuk. 35x13 kiolajozott formában, 180 fokon előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Almás kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!