Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A töltelékhez:

1 1/2 kg alma (lereszelve)
100 g cukor
1/2 tk. őrölt fahéj
30 g mazsola
50 g vaj

A tésztához:

400 g liszt
70 g cukor
2 tojás
4 ek. tej
150 g puha vaj

A kenéshez:

1 tojássárgája
1 ek. tej
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (hőlégkeverésesnél 180°C-ra). Vajazzunk ki egy kb. 30x40 cm-es tepsit.

Elkészítés

Az almát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a fahéjat, a mazsolát, és a vajat. Kis lángon 2-3 perc alatt megpároljuk. Kihűtjük.
A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk. A tészta felét a tepsiben kinyújtjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket. A maradék tésztát egy darab sütőpapíron tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapír segítségével ráhelyezzük az alma tetejére. A felső réteget megkenjük a sárgája-tej keverékével és megszórjuk a mandulával. Sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!