Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás pite

40 dkg liszt
20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
néhány kanál tejföl
alma
fahéj
cukor
1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A lisztet a margarinnal, sütőporral, és a tejföllel összegyúrjuk, 2 lapba kinyújtjuk, az egyik lapot tepsibe tesszük. Az almából a levet kinyomkodjuk, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük a lémentes almát. Ezt a tölteléket rákenjük a tepsibe tett lapra, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük.
Almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!