Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás puffancs diétásan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás puffancs diétásan

2 db alma /lereszelve, 30 dkg/
20 dkg tönkölybúza, fehér liszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db nagyobb tojás
kb. 2 dl szódavíz /vagy szénsavas ásványvíz/
1 kávéskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Kisütéshez:

olaj

Tálaláshoz:

fahéjas porcukor /vagy nyírfacukor/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Anyagok előkészítése.

Elkészítés

Az anyagokból az alma kivételével, sűrű palacsintaszerű tésztát kikeverünk csomómentesre. Kb. 1/2 órát pihentetjük, amíg az almákat alaposan megmossuk és lereszeljük, nem szükséges lehámozni a héját. Összekeverjük a masszával és forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. először lefedve mikor durranásokat hallunk levesszük a hőfokot, megforgatjuk és fedő nélkül aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, és fahéjas porcukorral tálaljuk. Diétázók nyírfacukorral vagy saját édesítőszerükkel szórják meg.

Tálalás

kb. 40-45 db lett belőle.

Alternatív elkészítés

Azonnal fogyasztva a legjobb, de később is megehető, finomság.
Almás puffancs diétásan Almás puffancs diétásan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!