Almás puncstorta
Hozzávalók
Gyúrt tészta:
Kevert tészta:
Puncs krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
Almás puncstorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Gyúrt tészta:
Kevert tészta:
Puncs krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?