sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aludttejes perec

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aludttejes perec

4 dl aludttej
3 egész tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
liszt
zsiradék a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az aludttejben elkeverjük a szódabikarbónát, a tojásokat, a sót, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény galuskatésztát kapjunk.
Nem kell pihentetni, keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. A tésztából csíkokat sodrunk, formázzuk, s forró olajban vagy zsírban világosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Ha édesen szeretnénk, akkor vaníliás porcukorral meghintjük.
Ha sósan akarjuk elkészíteni, sós reszelt sajtba forgatjuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!