Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerika kapitány torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

5 tojás
10 dkg cukor
fél dl olaj
2 kanál hideg víz
12 dkg liszt

A krémhez:

fél bio citrom leve és reszelt héja
1 tasak citromos pudingpor
4 dl tej
3 kanál cukor
5 dl tejföl
3 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.

Alternatív elkészítés

Ez a torta a kisebbik unokámnak készült a szülinapjára.
Amerika kapitány torta Amerika kapitány torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!