
Amerika kapitány torta


Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.
Alternatív elkészítés



Amerika kapitány torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?