Amerika kapitány torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.
Alternatív elkészítés
Amerika kapitány torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?