Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerika kapitány torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

5 tojás
10 dkg cukor
fél dl olaj
2 kanál hideg víz
12 dkg liszt

A krémhez:

fél bio citrom leve és reszelt héja
1 tasak citromos pudingpor
4 dl tej
3 kanál cukor
5 dl tejföl
3 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm.
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom mikróba, kicsit felmelegítem, amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
A tortalapot a tortaformában hagyom, és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós. Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lapot.
Hűtőbe teszem pár órát, és amikor megdermedt a krém kiveszem.
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldíszítem.

Alternatív elkészítés

Ez a torta a kisebbik unokámnak készült a szülinapjára.
Amerika kapitány torta Amerika kapitány torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!