
Amerikai krémes


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és a kakaót, és az egészet összekavarom, és a tojásos masszához szitálom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsimbe öntöm.
Berakom sülni, de csak 20 percre.
Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet!
A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak, és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, és azzal is kavarom tovább.
A tejből és a pudingporból, egy kis cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekavarni a tojásfehérje habot.
Nagy lapáttal, óvatosan kavartam, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
Ha kész, akkor megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot az egész tetejére simítom, és csokit reszelek rá.


Amerikai krémes
Hozzávalók
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és a kakaót, és az egészet összekavarom, és a tojásos masszához szitálom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsimbe öntöm.
Berakom sülni, de csak 20 percre.
Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet!
A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak, és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, és azzal is kavarom tovább.
A tejből és a pudingporból, egy kis cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekavarni a tojásfehérje habot.
Nagy lapáttal, óvatosan kavartam, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
Ha kész, akkor megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot az egész tetejére simítom, és csokit reszelek rá.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?