Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai meggyes pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Amerikai meggyes pite

300 g liszt
230 g hideg vaj
csipet só
1 ek cukor

Töltelék:

1 kg meggy
1 ek citromlé
3 ek keményítő
200 g cukor
2 ek olvasztott vaj
1 ek tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Gyúrd a lisztet a vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd tedd frissen-tartó fóliába legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Magozd ki a meggyet, majd keverd el a cukorral, sóval, keményítővel, vaníliás cukorral, vajjal, tejjel. Tedd félre. Nyújtsd a pitetészta 2/3-át korong alakúra. Óvatosan, mert szakadós, tedd egy 22 cm-es formába, és kézzel "cakkozd" meg a szélét. Öntsd bele a gyümölcsöt. A maradék tésztát is nyújtsd ki, és fedd be vele a pite tetejét. Süsd 180 °C-on 10 percig fedetlenül, majd további 60 percig fóliával letakarva.
Amerikai meggyes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!