Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Apró sajtos pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

80 dkg liszt
10 dkg zsír
20 dkg margarin
20 dkg tejföl
1 evőkanál só
3,5 dl tej
4 dkg élesztő
3 tojássárga

Kenéshez:

1 tojás
20 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben és hozzáadjuk a tojássárgát, majd így adjuk a többi nyersanyaghoz. A tésztát jól kidolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük min. 30 percet. Majd kinyújtjuk és kb. 4 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Amíg a sütő melegszik, kelesztjük, majd 190 fokon légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 2 nagy tepsi.

Tárolás

Jól zárható dobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

A reszelt sajtba keverhetünk őrölt pirospaprikát és így szórjuk meg a pogácsákat.
Apró sajtos pogácsa Apró sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!