
Aranygaluska


Hozzávalók
Tészta:
Szórás:
Kenés:
Öntet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!
Alternatív elkészítés



Aranygaluska
Hozzávalók
Tészta:
Szórás:
Kenés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?