Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
csipetnyi só
15 dkg puha margarin
1 db tojássárgája

Szórás:

darált dió
porcukor
reszelt citromhéj

Kenés:

margarin

Öntet:

dr. oetker eredeti puding vaníliaízű vagy Dr. Oetker Eredeti puding csokoládéízű
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Semmi ne legyen hideg, mivel ilyenkor előfordulhat, hogy nem kel meg a tészta.

Elkészítés

A tejet kéz melegre langyosítom.
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!

Alternatív elkészítés

Ez az első kelt tészta recept, ami igazán sikeres volt számomra. Nagyon sokkal próbálkoztam hiába, ez mindig sikeres :)
Aranygaluska Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!