Aranygaluska
Hozzávalók
Az elkészítéshez:
1 doboz Dr. Oetker Aranygaluska
papírforma (dobozban található)
Tésztához:
75 ml tej
60 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)
Forgatáshoz:
50 g olvasztott margarin
100 g őrölt dió
20 g cukor
Vaníliaízű desszertöntethez:
500 ml tej
Elkészítés
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Aranygaluska
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
75 ml tej
60 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)
Forgatáshoz:
50 g olvasztott margarin
100 g őrölt dió
20 g cukor
Vaníliaízű desszertöntethez:
500 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?