Aranygaluska
Hozzávalók
Az elkészítéshez:
Tésztához:
Forgatáshoz:
Vaníliaízű desszertöntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Aranygaluska
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Forgatáshoz:
Vaníliaízű desszertöntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?