Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Az elkészítéshez:

papírforma (dobozban található)

Tésztához:

75 ml tej
60 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)

Forgatáshoz:

50 g olvasztott margarin
100 g őrölt dió
20 g cukor

Vaníliaízű desszertöntethez:

500 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.

Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.

Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.

Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!