Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska lekvárral

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 dl tej
3 dkg élesztő
0,5 dkg só
2 db tojássárgája
1 db citrom héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ezenkívül:

30 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
sárgabarack lekvár és szilvalekvár
kevés olaj a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolát rumos meleg vízbe áztatjuk kb.: 30 percre!
Majd lecsepegtetjük.

Elkészítés

A tészta pontos elkészítési módja megtalálható a receptjeim között (kelt tészta alaprecept), csak a mennyiség eltérő, az elkészítési mód merőben ugyan az!
Az elkészített, lepihentetett, megkelesztett tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, s kb.:1cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb fajta kerek pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, s olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk (egymáshoz nem túl közel, hiszen kelni fognak még!).
Ha egy sort leraktunk kenjük meg nagyon vékonyan olajjal a tetejüket, s ízlés szerint baracklekvárt teszünk rá. Megszórjuk a cukros dió egyharmadával, s meglocsoljuk egy kevés rummal.
Ráhalmozzuk a következő réteg tésztát, kissé leolajozzuk, valamint megkenjük a szilvalekvárral és megszórjuk a mazsolával, illetve a cukros dió következő egyharmadával. Eloszlatjuk a tetején a maradék tésztát, amit ismét kissé megkenünk olajjal, végül rászórjuk a maradék diós keveréket.
Konyharuhával letakarva 1 órát hagyjuk kelni!
Majd előmelegített sütőben (kb.:200C-on) aranybarnára sütjük!

Tálalás

Adhatunk hozzá vanília szószt, de a lekvárok kellő nedvességet adnak a süteménynek ahhoz, hogy ne legyen száraz!

Tárolás

Konyharuhával letakarva puha marad!

Alternatív elkészítés

A kikapart vaníliát tegyük kristálycukorral befőttes üvegbe, s néhány nap múlva kész is a tökéletes vaníliás cukor!
Aranygaluska lekvárral Aranygaluska lekvárral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!