Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszaltszilvás muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aszaltszilvás muffin

10 dkg finomliszt
10 dkg rama
10 dkg barna nádcukor
2 db tojás
0,5 dl tej
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 kiskanál fahéj
10 dkg aszalt szilva

sziruphoz:

4 ek cukor
7 ek víz
3 cl szilvapálinka vagy valamilyen likőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot és a margarint habosra keverjük, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a fahéjas sütőporos lisztet és a tejet. Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk, a felét a tésztába szórjuk a másik felét majd a tetejére. Muffinpapírokba töltjük a tésztát és 170 'C-on 20 percig sütjük.
A sziruphoz a vizet a cukorral 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az alkoholt . A kisült süti tetejét meglocsoljuk vele.

Tálalás

Kb. 10 db

Alternatív elkészítés

Más aszalt gyümölccsel is készíthető.
Aszaltszilvás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!