Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baglyos joghurtos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tortához:

5 dl gyümölcsjoghurt
0,5 dl szörp
4 ek. cukor
1,5 dl habtejszín
30 dkg meggy
10 db babapiskóta

A krémhez:

5 dl tej
3 ek. cukor

A díszítéshez:

1 db közepes körte
1 db közepes kivi
1 db közepes szilva
5 dkg szőlő
1 db koktélcseresznye
2 db ropi
1 db fekete olajbogyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A joghurt kétharmadához hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és a zselatint, majd felforraljuk.
A kimagozott meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt a kemény habbá vert tejszínnel és a maradék joghurttal a félig kihűlt, zselatinos masszához adjuk, és elkeverjük.
Kapcsos tortasütő alját kibéleljük babapiskótával, és ráöntjük a masszát.
Tejből 3 ek. cukorral és a pudingporral krémet készítünk. Amikor félig kihűlt, akkor a kihűlt masszára öntjük, és hűtőbe tesszük.
A körtéből 2 vastagabb szeletet vágunk, ez lesz a baglyok teste.
Kiviből 1-1 szelet a szemük (nem találtam más feketét, fekete olajbogyó a szemük közepe). Koktélcseresznye az orruk, kettévágott szőlőszemek a szárnyuk, nagyon vékony szilva csíkok a szemöldökük és a körmük, ropi a rúd, amin pihennek:))
Másnap kivesszük a tortaformából, és tálcára tesszük.
Baglyos joghurtos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!