Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagolyfiókák vaníliás tésztából

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bagolyfiókák vaníliás tésztából

2 egész tojás
12,5 dkg margarin
10 dkg cukor
35 dkg liszt
Csipet só
60 db csokicsepp a szemeknek (esetleg mazsola is lehet)
30 db egész törökmogyoró (esetleg mandula is lehet)

Szükség lesz még:

1 db közepes pogácsa szaggatóra
1 villára
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
A hulladék tésztából pödörgessünk apró golyókat, ezek lesznek a szemek.
Tegyük egymás mellé, középre a korongra, majd kissé nyomjuk laposra.
Tegyünk a szemek közepére 1-1 csokicseppet, azt is kicsit nyomjuk a tésztába.
Egy szem törökmogyorót állítsunk élére a két szem alá.
A pogácsa szaggatóval nyomjunk a fióka két oldalára 1-1 félkör alakú bevágást, de ne metsszük át teljesen.
Majd egy villa hegyét nyomjuk a tésztába két helyen, ezek lesznek a lábak.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

30 db fióka lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegen a csokicsepp elkenődhet, ha hozzáérünk.
Bagolyfiókák vaníliás tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!