Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános nutellás töltött keksz

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános nutellás töltött keksz

40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott Rama
fél citrom reszelt héja
3 db tojássárgája
1 egész tojás
1 evőkanál tejföl

Töltelék:

2 db banán
2 evőkanálnyi nutella

Kenéshez:

1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk az egészet.
Lisztezett deszkára tesszük, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Majd egy pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk.
A fele kör közepére teszünk egy szelet banánt, egy fél kávéskanál Nutellát, majd a kör szélét tojásfehérjével megkenjük és befedjük egy üres tésztakoronggal, a széleit villával vagy kézzel összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt, míg egy kicsit barnulnak megsütjük őket.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tálalás

28-30 db

Tárolás

1 hétig simán omlós és puha.
Banános nutellás töltött keksz Banános nutellás töltött keksz Banános nutellás töltött keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!