Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baracklekvár steviával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Baracklekvár steviával

1 kg 60 dkg sárgabarack /kimagozva, lehéjazva/
50 ml stevia

üvegekhez:

csipet nátrium benzoát
2 cl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az érett sárgabarackot mosás után forró vízben 1 percnyi forrás után kiszedtem hideg vízbe, majd szűrőn lecsurgattam lehéjaztam, és kimagoztam.
A tisztára kimosott üvegeket kiöblítem, a nátrium-benzonátos vízzel kiszárítom.

Elkészítés

A kimagozott lekvárt mértem le, egy kerámia bevonatos edénybe feltettem főzni kb. 1/2 óra főzés után mivel jó sűrűnek találtam hozzátettem a Steviát, és a dzsemfixet.
Fél perc után levettem a tűzről és az előkészített üvegekbe raktam. Száraz dunsztba tettem.

Tálalás

2 db 7 dl-es üveg lett.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Ez szintén egy próbálkozás, mert cukor nélkül szerettem volna elkészíteni, de kicsit savanyúnak éreztem, ezért tettem hozzá a Steviát. Gyerekeim kérésére. Ezenkívül különböző változatokban készült a többi lekvár.
Baracklekvár steviával Baracklekvár steviával Baracklekvár steviával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!