Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos krémes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
3 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 doboz barackbefőtt

A tetejére:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom.

Elkészítés

A leveles tésztát kétfelé vágom, majd vékony lapokra nyújtom. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és sütőlapon 180 fokos sütőben 12 perc alatt világosra sütöm. Ha kihűlt az egyik lapot felszeletelem, mint a krémesnél, és elkészítem a vanília krémport az előírás szerint keményre géppel kikeverem, és az egész lapra kenem. Azután a barackokat felaprítom, és rárakom a barackokat. A tejszínt géppel habosra felverem a cukorral és rákenem a barackos krémre. Befedem a négyzetekre vágott lapokkal, és olvasztott csokival megcsorgatom, majd ha megköt, vaníliaízű porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom, és másnap a vágások mentén szeletelem fel teljesen. Jó étvágyat hozzá!
Barackos krémes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!