Barackos-pudingos-tejfölös süti
Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
40 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg zsír (sertés)
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kevés tej
60 dkg barack
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 evőkanál háztartási keményítő por
1 doboz tejföl (nagy)
4 tojásfehérje
cukor (ízles szerint)
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 dl tej
Elkészítés
Elkészítés
Először összegyúrom a tésztának valókat: liszt, zsír, a 4 tojássárágja, cukor, sütőpor, tej.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés
Lehet őszibarackkal, sárgabarackkal vagy barack kompóttal (befőttel)...meggyel.
Kedvencnek jelölöm
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
40 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg zsír (sertés)
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kevés tej
60 dkg barack
1 evőkanál háztartási keményítő por
1 doboz tejföl (nagy)
4 tojásfehérje
cukor (ízles szerint)
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Először összegyúrom a tésztának valókat: liszt, zsír, a 4 tojássárágja, cukor, sütőpor, tej.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés
Lehet őszibarackkal, sárgabarackkal vagy barack kompóttal (befőttel)...meggyel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?