Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-pudingos-tejfölös süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos-pudingos-tejfölös süti

40 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg zsír (sertés)
kevés tej
60 dkg barack
1 evőkanál háztartási keményítő por
1 doboz tejföl (nagy)
4 tojásfehérje
cukor (ízles szerint)
6 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először összegyúrom a tésztának valókat: liszt, zsír, a 4 tojássárágja, cukor, sütőpor, tej.
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.

Alternatív elkészítés

Lehet őszibarackkal, sárgabarackkal vagy barack kompóttal (befőttel)...meggyel.
Barackos-pudingos-tejfölös süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!