
Barackos-pudingos-tejfölös süti


Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Elkészítés
Elkészítés
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés


Barackos-pudingos-tejfölös süti
Hozzávalók
Barackos-pudingos-tejfölös süti
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a vanília puding krémet.
A pudingport, a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük és a többi tejhez adjuk.
Sűrű krémmé főzzük.
Cukrot ízlés szerint teszünk bele.
Hagyjuk kihűlni.
Utána tesszük a tejfölt és jól kikavarjuk.
Utána hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert, kemény habot.
Hozzáadjuk a kockára vágott barackot.
Egy finom selymes massza lesz belőle.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Erre jön az elkészített krémes, barackos massza. Kinyújtjuk a másik lapot és a krémre borítjuk. Eligazítjuk a széleit. Közepes tűzön sütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?