Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
csipet só

Krém/díszítés:

1 doboz őszibarack konzerv
1 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 6 tojásból piskótát sütök a szokásos módon.
Amelyik tepsiben sütöttem azt zsugorfóliával bevonom /a tészta mérete miatt lényeges a tepsi, a folpack pedig, hogy könnyebben kiborítsam. /A konzerv barackot a domború felével lefelé szép sorba rendezem a tepsiben. Előírás szerint elkészítem a tortazselét és aláöntöm a barackoknak. Amikor megdermedt előírás szerint elkészítem a házi krémes krémet és rásimítom a barackokra. Majd beborítom a piskótával. Min. 1 órára hűtőbe teszem, utána ügyesen kiborítom a tepsiből, a fóliát lehúzom róla és tejszínnel díszítem.

Tálalás

30 x 20 cm tepsit használtam.

Tárolás

Hűtőben 2-3 nap.
Barackos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!